Piure de cartofi, napi si pastarnac

Printeaza

Piure de cartofi, napi si pastarnac din: rădăcinoase (ţelină, cartof, nap suedez, păstârnac, morcov, anghinare de Ierusalim), sare şi piper negru, ulei de măsline extravirgin sau unt.

Piure_de_cartofi_napi_si_pastarnac

Ingrediente:

  • 2 kg rădăcinoase (ţelină, cartof, nap suedez, păstârnac, morcov, anghinare de Ierusalim)
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • ulei de măsline extravirgin sau unt

 

 

 

Mod de preparare:

Puteţi folosi, în funcţie de gust, un singur tip de legume sau un amestec din legumele . dumneavoastră preferate.

Pur şi simplu, decojiţi-le, tăiaţi-le în bucăţi de mărimea unei mingi de golf, puneţi-le în apă sărată clocotită şi fierbeţi-le până ce se înmoaie şi se frăgezesc.

Scurgeţi-le cu ajutorul unei strecurători, înainte de a le pune iar în oală şi de a le pasa laolaltă. Puteţi face piureul cât de omogen doriţi sau puteţi lăsa bucăţi mai mari.

Asezonaţi cu grijă, apoi intensificaţi aroma adăugând puţin ulei de măslineextravirgin sau ceva unt — ori pe amândouă, dacă doriţi.

Odată preparat, piureul poate fi ţinut cald într-un castron acoperit cu folie de bucătărie, deasupra unei oale cu apă ce clocoteşte.

Asta vă poate fi de ajutor în caz că gătiţi pentru o petrecere, fiindcă puteţi pregăti legumele din timp, ca apoi să nu vă mai bateţi capul cu ele.

Piure de cartofi, napi si pastarnac

Piure_de_cartofi_napi_si_pastarnac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.