Piure de cartofi, napi si pastarnac
PrinteazaPiure de cartofi, napi si pastarnac din: rădăcinoase (ţelină, cartof, nap suedez, păstârnac, morcov, anghinare de Ierusalim), sare şi piper negru, ulei de măsline extravirgin sau unt.
Ingrediente:
- 2 kg rădăcinoase (ţelină, cartof, nap suedez, păstârnac, morcov, anghinare de Ierusalim)
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline extravirgin sau unt
Mod de preparare:
Puteţi folosi, în funcţie de gust, un singur tip de legume sau un amestec din legumele . dumneavoastră preferate.
Pur şi simplu, decojiţi-le, tăiaţi-le în bucăţi de mărimea unei mingi de golf, puneţi-le în apă sărată clocotită şi fierbeţi-le până ce se înmoaie şi se frăgezesc.
Scurgeţi-le cu ajutorul unei strecurători, înainte de a le pune iar în oală şi de a le pasa laolaltă. Puteţi face piureul cât de omogen doriţi sau puteţi lăsa bucăţi mai mari.
Asezonaţi cu grijă, apoi intensificaţi aroma adăugând puţin ulei de măslineextravirgin sau ceva unt — ori pe amândouă, dacă doriţi.
Odată preparat, piureul poate fi ţinut cald într-un castron acoperit cu folie de bucătărie, deasupra unei oale cu apă ce clocoteşte.
Asta vă poate fi de ajutor în caz că gătiţi pentru o petrecere, fiindcă puteţi pregăti legumele din timp, ca apoi să nu vă mai bateţi capul cu ele.
Piure de cartofi, napi si pastarnac
Pofta buna!