Piure de cartofi cu piept de pui umplut
PrinteazaO reteta delicioasa de piure de cartofi cu piept de pui umplut din: cartofi, sare, lapte, unt, nucsoara, piept de pui, cascaval, piper de curcan, piper, faina, ulei de masline si vin alb.
- 1 kg cartofi albi
- sare
- 250 ml lapte
- 4 linguri unt
- nucşoară
- 4 fileuri de piept de pui (cca 160 g fiecare)
- 2 felii caşcaval (cca 50 g fiecare)
- 2 felii piept de curcan afumat
- piper
- 2 linguri făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 5 fire cimbru
- 125 ml vin alb
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii şi se taie cuburi; se fierb în apă cu sare cca 15 min. Se scurg şi se lasă să se răcorească, apoi se pasează. Se înglobează laptele cald şi 2 linguri de unt ras; se condimentează după gust cu sare şi nucşoară.
Se bate carnea şi din fiecare piept se taie câte un buzunar. Se umple cu câte o felie de caşcaval şi una de piept de curcan afumat, apoi se închide cu o scobitoare. Se sărează, se piperează şi se tăvălesc prin făină. Se prăjesc în ulei 4 min. pe fiecare parte.
După primele 4 min., se adaugă frunzuliţe de cimbru. Se stinge cu vin şi se lasă să se răcească. Se ia de pe foc şi se înglobează în sos 2 linguri de unt rece, sare şi piper. Se serveşte cu pui şi piure.
Piure de cartofi cu piept de pui umplut
Pofta buna!