Piure de cartofi cu piept de pui umplut

Printeaza

Piure de cartofi cu piept de pui umplut din: cartofi, sare, lapte, unt, nucsoara, piept de pui, cascaval, piper de curcan, piper, faina, ulei de masline si vin alb.

 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi albi
  • sare
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri unt
  • nucşoară
  • 4 fileuri de piept de pui (cca 160 g fiecare)
  • 2 felii caşcaval (cca 50 g fiecare)
  • 2 felii piept de curcan afumat
  • piper
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 5 fire cimbru
  • 125 ml vin alb

 

Mod de preparare:

decojesc cartofii şi se taie cuburi; se fierb în apă cu sare cca 15 min.

scurg şi se lasă să se răcorească, apoi se pasează. înglobează laptele cald şi 2 linguri de unt ras; se condimentează după gust cu sare şi nucşoară.

bate carnea şi din fiecare piept se taie câte un buzu­nar.

umple cu câte o felie de caşcaval şi una de piept de curcan afumat, apoi se închide cu o scobitoare.  să­rează, se piperează şi se tăvălesc prin făină. Se prăjesc în ulei 4 min. pe fiecare parte.

După primele 4 min., se adau­gă frunzuliţe de cimbru.

stinge cu vin şi se lasă să se răcească. Se ia de pe foc şi se înglobează în sos 2 linguri de unt rece, sare şi piper.

serveşte cu pui şi piure.

 

Piure de cartofi cu piept de pui umplut

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.