Piure de cartofi cu sos

Printeaza

Piure de cartofi cu sos din: cartofi, lapte, unt, ceapa, rosii, ardei gras, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:

  • un kilogram cartofi
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g unt
  • 3 cepe
  • 4 roşii
  • doi ardei graşi
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în trei linguri de ulei încins.

adaugă ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă roşiile tăiate cuburi.

condimentează, se adaugă un pahar de apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul.

pre­sară pătrunjel tocat, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare.

scot cu o spumieră, se pun într-un bol şi se pasează. adaugă treptat laptele fierbinte, untul tăiat cubuleţe, sarea şi piperul după gust.

Când s-a omogenizat, se pune în farfurii, se adaugă sosul de ceapă, pătrunjelul proaspăt tocat şi se serveşte imediat.

Pentru un plus de gust, la piure se mai poate adăuga şi puţin ulei de floarea-soarelui.

 

Piure de cartofi cu sos

Piure de cartofi cu sos

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • piure de cartofi cu sos
  • sos pentru piure
  • sos pentru piure de cartofi
  • piure de cartofi cu sos de rosii
  • piure cu sos
  • sosuri pentru piure
  • sos pt piure
  • sos piure de cartofi
  • sos pentru piure de cartofi reteta
  • sos pentru pireu

3 comentarii

  1. Foarte simplu si bun pireul cu sos

  2. Delicios piureul cu sos

  3. Ai un 7 de la mine, nu ca e proasta reteta ci ca e simpla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.