Piure de cartofi cu ou

Printeaza

Piure de cartofi cu ou din: cartofi, ouă, unt sau ulei, sare, praf de chili,  seminţe de coriandru, praf de seminţe de rodii, chimen de pământ.

Ingrediente:Piure de cartofi cu ou

  • 500 g cartofi
  • 4 ouă
  • 500 g unt sau ulei
  • sare şi praf de chili, după gust
  • 15 g seminţe de coriandru
  • 15 g praf de seminţe de rodii
  • 1/2 linguriţă de chimen de pământ

Mod de preparare:

Fierbeţi şi curăţaţi cartofii de coajă. Zdrobiţi-i. Râşniţi toate condimentele şi adăugaţi-le peste cartofi. Amestecaţi bine.

Faceţi mingiuţe, pe care le întindeţi apoi cu un roler pe un tocător pe care presăraţi făină. Topiţi într-o tigaie plată.

După ce se încinge, adăugaţi piureul şi prăjiţi bucată cu bucată. Serviţi cu chutney (condiment ce conţine fructe, ierburi acre, ceapă, stafide şi arome).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.