Piure de cartofi cu ou
PrinteazaPiure de cartofi cu ou din: cartofi, ouă, unt sau ulei, sare, praf de chili, seminţe de coriandru, praf de seminţe de rodii, chimen de pământ.
- 500 g cartofi
- 4 ouă
- 500 g unt sau ulei
- sare şi praf de chili, după gust
- 15 g seminţe de coriandru
- 15 g praf de seminţe de rodii
- 1/2 linguriţă de chimen de pământ
Mod de preparare:
Fierbeţi şi curăţaţi cartofii de coajă. Zdrobiţi-i. Râşniţi toate condimentele şi adăugaţi-le peste cartofi. Amestecaţi bine.
Faceţi mingiuţe, pe care le întindeţi apoi cu un roler pe un tocător pe care presăraţi făină. Topiţi într-o tigaie plată.
După ce se încinge, adăugaţi piureul şi prăjiţi bucată cu bucată. Serviţi cu chutney (condiment ce conţine fructe, ierburi acre, ceapă, stafide şi arome).
Pofta buna!