Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita
PrinteazaPiure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita din: cartofi, sare, piper, zeamă de legume (Knorr + apă), frişcă lichidă, foi de dafin, castane, ceapa, unt, lapte, nucsoara, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 750 g cartofi
- sare
- piper
- 100 ml zeamă de legume (Knorr + apă)
- 100 ml frişcă lichidă
- 1 foaie de dafin
- 200 g castane curăţate de coajă
- 400 g ceapă
- 100 g unt
- 200 ml lapte
- 1 priză de nucşoară proaspăt rasă
- 1/2 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii de coajă, se taie bucăţi şi se fierb 20 de minute, cu capac, în apă cu sare. Separat, se pun pe foc zeama de legume, frişca lichidă şi foaia de dafin, şi, când dau în clocot, se adaugă castanele şi se lasă să fiarbă 15-20 de minute, până ce se înmoaie.
Se îndepărtează foaia de dafin şi se zdrobesc castanele în zeama în care au fiert. Se curăţă ceapa, se taie rondele şi se rumeneşte 20 de minute, la foc potrivit,’în 40 ml ulei încins. Se dă într-un clocot laptele, împreună cu 60 g de unt.
Se scurg cartofii fierţi, se lasă puţin să.iasă aburii din ei şi se zdrobesc cu laptele încins. Se amestecă uşor cele două piureuri – de cartofi şi de castane – şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se spală pătrunjelul, se zvântă, se toacă mărunt şi se amestecă cu rondelele de ceapă prăjită care se servesc presărate peste piureul de cartofi şi castane.
Piure de castane si de cartofi cu rondele de ceapa prajita
Pofta buna!