Piure de dovleac cu parmezan din: dovleac, unt, smantana, usturoi, parmezan. Dovleacul este bogat în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o sursă bună de fibre, vitamina A, vitamina C, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betacarotenul, care are beneficii pentru sănătatea ochilor și sistemul imunitar. Reteta low carb Ingrediente: […]
Piure de conopida cu branza
PrinteazaPiure de conopida cu branza din: cartof, conopida, lapte integral, unt, cimbru, cheddar, nucsoara si carnati proaspeti de porc.
Ingrediente:
- 1 cartof mare, curatat si taiat in bucati
- 1 conopida mare, rupta in buchetele
- 150 ml de lapte integral
- 50 g unt
- 1 fir mare de cimbru
- 25 g Cheddar, ras
- 1 varf de cutit de nucsoara rasa
- carnati proaspete de porc, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Pune cartoful într-o crăticioară cu apă şi sare, apoi adu totul la punctul de fierbere.
Adaugă conopida şi fierbe legumele până când se înmoaie. Intre timp, încălzeşte laptele amestecat cu untul, cimbrul şi brânza Cheddar.
Când sunt gata, mixează cartofii şi conopida într-un robot de bucătărie, pentru a obţine un piure.
Toarnă treptat amestecul de lapte (îndepărtează firul de cimbru) peste piure, până când obţii o compoziţie cremoasă şi omogenă.
Adaugă nucşoarăi şi asezonează. Serveşte alături de cârnaţi, dacă doreşti.
Piure de conopida cu branza
Pofta buna!
Piure de pastarnac cu aroma de usturoi
Piure de pastarnac cu aroma de usturoi din: pastarnac, usturoi, unt, hrean, sare, piper, nucsoara, ceapa verde. Pastarnacul este o sursă bună de vitamine și minerale. Este bogat în vitamina C, vitamina K, potasiu și fibre alimentare. De asemenea, conține cantități semnificative de calciu, fier, magneziu și vitamina B6. Consumul de pastarnac poate contribui la întărirea […]