Piure de conopida cu carnaţi – Reteta delicioasa

Printeaza

Piure de conopida cu carnaţi din: conopida, usturoi, lapte, unt, ulei, otet, ceapa, ardei gras, carnati oltenesti, oregano, sare, piper.

Ingrediente:

  • o conopidă
  • 6 căţei de usturoi
  • 125 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • 75 ml ulei de măsline
  • o lingură cu oţet balsamic
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 500 g cârnaţi olteneşti
  • 100 g oregano verde
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Conopida se spală, se rupe bucheţele mici şi se fierbe în apă cu sare. Se pune într-o stre­curătoare să se răcească puţin, apoi se lasă într-un bol.

Se presară trei căţei de usturoi, sare şi piper după gust. Se adaugă untul, laptele dulce, ceapa curăţată de foi şi ardeiul curăţat de seminţe.

Se pasează totul cu un blender şi se păstrează la cald. Cârnaţii se taie bucăţi mai mici, se frig pe grătarul încins şi se pun pe un pla­tou.

Oregano se spală, se scutură de apă şi se pune într-un vas înalt

Se adaugă uleiul de măsline, oţetul balsamic, usturoiul rămas, sare, piper şi se pasează cu un blender.

Se pune piure de conopidă în farfurii, se aşază deasupra cârnaţii şi se stropesc cu sosul de oregano.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Fasole cu carnați și roșii

Fasole cu carnați și roșii din: fasole boabe, carnati proaspeti, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper, frunza de dafin, supa de legume.   Ingrediente: 250g fasole boabe (poate fi fasole albă, roșie sau neagră, în funcție de preferințe) 250g cârnați proaspeți sau afumați, tăiați în bucăți mici 1 […]

 

retete

Gratin de conopida cu carnati

Gratin de conopida cu carnati din: conopida, crema de branza, carne de carnati, branza afumata, sare, piper. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă. Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. n-am mai facut piure de conopida, cu carnati mi se pare excelent

  2. NU-mi place un astfel de piure, bleaaaah

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.