Piure de conopidă cu carnaţi
PrinteazaPiure de conopidă cu carnaţi din: conopida, usturoi, lapte dulce, unt, ulei de masline, otet balsamic, ceapa, ardei gras, carnati oltelesti, oregano verde, sare, piper.
Ingrediente:
- o conopidă
- 6 căţei de usturoi
- 125 ml lapte dulce
- 50 g unt
- 75 ml ulei de măsline
- o lingură cu oţet balsamic
- o ceapă
- un ardei gras
- 500 g cârnaţi olteneşti
- 100 g oregano verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida se spală, se rupe bucheţele mici şi se fierbe în apă cu sare. Se pune într-o strecurătoare să se răcească puţin, apoi se lasă într-un bol.
Se presară trei căţei de usturoi, sare şi piper după gust. Se adaugă untul, laptele dulce, ceapa curăţată de foi şi ardeiul curăţat de seminţe.
Se pasează totul cu un blender şi se păstrează la cald. Cârnaţii se taie bucăţi mai mici, se frig pe grătarul încins şi se pun pe un platou. Oregano se spală, se scutură de apă şi se pune într-un vas înalt. Se adaugă uleiul de măsline, oţetul balsamic, usturoiul rămas, sare, piper şi se pasează cu un blender.
Se pune piure de conopidă în farfurii, se aşază deasupra cârnaţii şi se stropesc cu sosul de oregano.
Piure de conopidă cu carnaţi
Pofta buna!