Pilaf de dovlecei cu rosii si ceapa din: dovlecei, orez, ceapa, rosii, verdeata, untdelemn, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 6 ceşti orez 2 cepe 6 roşii verdeaţă (mărar, pătrunjel) 200 ml untdelemn sare Mod de preparare: Dovleceii, curăţaţi şi fierţi în apă clocotindă cu sare, se taie cuburele. Se înăbuşă în untdelemnul încins, orezul ales, […]
Piure de conopida si cartofi
PrinteazaPiure de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, margarina, lapte, marar, sare, piper.
- 600 g conopida
- 2-3 cartofi
- 40 g margarina
- 100 ml lapte
- 1 leg marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se desface în bucheţele şi se spală. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe.
Intr-o oală cu apă clocotită şi puţină sare, se pun la fiert conopida şi cartofii. Se lasă până se fierb bine, apoi se scot, se scurg şi se trec prin sită.
Piureul obţinut se amestecă bine cu 2 linguri de margarină şi o jumătate de pahar de lapte călduţ.
Se amestecă, se potriveşte de sare şi piper, apoi se presară cu mărar tocat mărunt.
Se serveşte ca fel în sine sau ca garnitură pentru ciuperci la grătar, legume prăjite sau chifteluţe din soia.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pilaf de dovlecei cu rosii si ceapa
Pilaf de legume
Pilaf de legume din: orez, apa, rosii, ceapa, ardei, patrunjel, marar, morcov, sare, untdelemn. Ingrediente: 200 g orez 3 ceşti cu apă 4 roşii 2 cepe 5 ardei graşi o legătură pătrunjel verde şi una de mărar o jumătate morcov sare 4 linguri untdelemn Mod de preparare: Se alege orezul şi se spală. Se […]
Pilaf de telina si praz
Pilaf de telina si praz din: orez, telina, praz, bulion, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 1 ţelină 1 praz 100 ml bulion ulei sare piper frunze de pătrunjel verde Mod de preparare: Se prăjesc rondelele de praz în ulei, când s-au îngălbenit, se adaugă orezul spălat şi cuburile de ţelină, se […]
Pofta buna!