Piure de conopida si cartofi

Printeaza

Piure de conopida si cartofi din: conopida, cartofi, margarina, lapte, marar, sare, piper.

Ingrediente:Piure de conopida si cartofi

  • 600 g conopida
  • 2-3 cartofi
  • 40 g margarina
  • 100 ml lapte
  • 1 leg marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Conopida se curăţă, se desface în bucheţele şi se spală. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe.

Intr-o oală cu apă clocotită şi puţină sare, se pun la fiert conopida şi cartofii. Se lasă până se fierb bine, apoi se scot, se scurg şi se trec prin sită.

Piureul obţinut se amestecă bine cu 2 linguri de margarină şi o jumătate de pahar de lapte călduţ.

Se amestecă, se potriveşte de sare şi piper, apoi se presară cu mărar tocat mărunt.

Se serveşte ca fel în sine sau ca garnitură pentru ciuperci la grătar, legume prăjite sau chifteluţe din soia.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pilaf iranian din carne de gaina

Pilaf de dovlecei cu rosii si ceapa

Pilaf de dovlecei cu rosii si ceapa din: dovlecei, orez, ceapa, rosii, verdeata, untdelemn, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 6 ceşti orez 2 cepe 6 roşii verdeaţă (mărar, pătrunjel) 200 ml untdelemn sare   Mod de preparare: Dovleceii, curăţaţi şi fierţi în apă clocotindă cu sare, se taie cuburele. Se înăbuşă în untdelemnul încins, orezul ales, […]

 

 

Pilaf cu legume si carne de vita

Pilaf de legume

Pilaf de legume din: orez, apa, rosii, ceapa, ardei, patrunjel, marar, morcov, sare, untdelemn. Ingrediente: 200 g orez 3 ceşti cu apă 4 roşii 2 cepe 5 ardei graşi o legătură pătrunjel verde şi una de mărar o jumătate morcov sare 4 linguri untdelemn   Mod de preparare: Se alege orezul şi se spală. Se […]

 

Pilaf de post

Pilaf de telina si praz

Pilaf de telina si praz din: orez, telina, praz, bulion, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 250 g orez 1 ţelină 1 praz 100 ml bulion ulei sare piper frunze de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se prăjesc rondelele de praz în ulei, când s-au îngălbenit, se adaugă orezul spălat şi cuburile de ţelină, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.