Piure cu ciuperci şi broccoli
PrinteazaPiure cu ciuperci şi broccoli din: cartofi, unt, lapte, amestec de ciuperci, ceapa rosie, coniac, ulei de masline, pasta de tomate, ardei capia, broccoli, sos de soia, sare, patrunjel.
- 4 cartofi mai mari
- 100 g unt
- 250 ml lapte
- 500 g amestec de ciuperci
- o ceapa rosie
- 30 ml coniac
- 100 ml ulei de masline
- o lingura pasta de tomate
- doi ardei capia
- 200 g mazare
- 400 g broccoli
- sos de soia
- piper
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, ardeii capia tăiaţi mărunt şi se călesc 10 minute. Se adaugă ciupercile tăiate bucăţi, două linguri cu sos de soia, piper după gust şi puţină apă în care s-a dizolvat pasta de tomate.
Se fierbe totul până scade sosul format, se presară pătrunjel tocat, se toarnă coniacul şi, după ce se fierbe încă două minute, se ia de pe foc. Mazărea şi broccoli rupt bucheţele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb într-un bol şi se pasează. Se amestecă bine cu laptele dulce fierbinte, untul tăiat cuburi, sare şi piper după gust. Se pune piureul în farfurii, se aşază în mijloc mazărea şi ciupercile, broccoli şi se presară pătrunjel tocat.
Dacă piureul este prea tare, se mai poate adăuga treptat din apa în care au fiert cartofii.
Piure cu ciuperci şi broccoli
Pofta buna!