Piure de cartofi cu aroma de busuioc

Printeaza

Piure de cartofi cu aroma de busuioc din: cartofi, lamai, busuioc, ulei de masline.

Ingrediente: Piure_de_cartofi_cu_aroma_de_busuioc

  • 650g de cartofi noi, spălaţi şi frecaţi bine
  • 2 lămâi, coaja rasă de la 1, iar 1 feliată
  • 1 mână mică de busuioc, doar frunzele
  • 1 lingură ulei de măsline, pentru servit

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o cratiţă şi acoperă-i cu apă rece. Dă-i în clocot, apoi lasă-i să fiarbă 15-20 de minute la foc mic, până devin fragezi.

Scurge cartofii şi lasă-i să se usuce într-o strecurătoare mare timp de 2 minute. Pune-i la loc în cratiţă şi zdrobeşte-i uşor, lăsându-i destul de mari.

Adaugă coaja rasă de lămâie şi jumătate din cantitatea de busuioc, apoi asezonează şi amestecă. Serveşte cartofii cu restul de busuioc deasupra şi cu feliile de lămâie, după ce i-ai stropit cu uleiul de măsline.

Piure de cartofi cu aroma de busuioc

Piure_de_cartofi_cu_aroma_de_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.