Piure de cartofi cu aroma de busuioc
PrinteazaPiure de cartofi cu aroma de busuioc din: cartofi, lamai, busuioc, ulei de masline.
- 650g de cartofi noi, spălaţi şi frecaţi bine
- 2 lămâi, coaja rasă de la 1, iar 1 feliată
- 1 mână mică de busuioc, doar frunzele
- 1 lingură ulei de măsline, pentru servit
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o cratiţă şi acoperă-i cu apă rece. Dă-i în clocot, apoi lasă-i să fiarbă 15-20 de minute la foc mic, până devin fragezi.
Scurge cartofii şi lasă-i să se usuce într-o strecurătoare mare timp de 2 minute. Pune-i la loc în cratiţă şi zdrobeşte-i uşor, lăsându-i destul de mari.
Adaugă coaja rasă de lămâie şi jumătate din cantitatea de busuioc, apoi asezonează şi amestecă. Serveşte cartofii cu restul de busuioc deasupra şi cu feliile de lămâie, după ce i-ai stropit cu uleiul de măsline.
Piure de cartofi cu aroma de busuioc
Pofta buna!