Piure de cartofi cu carnati
PrinteazaPiure de cartofi cu carnati din: cartofi, crema de branza, unt, ulei, mere, carnati, ceapa, cidru, mustar.
- 500g de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi
- 4 linguri cremă de brânză
- 1 cubuleţ de unt
- 1/2 lingură de ulei
- 2 mere, fiecare dintre ele tăiat în 12 felii după îndepărtarea cotorului
- 8 cârnaţi
- 1 ceapă, feliată
- 500ml de cidru
- 1 lingură de muştar
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o oală mare, acoperă-i cu apă şi dă-i în clocot. Fierbe-i 15-20 de minute, până se înmoaie, apoi scurge-i şi zdrobeşte-i împreună cu 2 linguri de cremă de brânză. Asezonează piureul după gust.
In timp ce cartofii se fierb, încinge untul şi uleiul într-o tigaie mare cu capac. Când untul se transformă într-o spumă, adaugă feliile de mere. Sotează-le la foc mediu, câte 2 minute pe fiecare parte sau până când încep să devină aurii. Scoate-le din tigaie cu ajutorul unei spumiere şi lasă-le deoparte.
Pune cârnaţii şi ceapa în tigaie şi căleşte-i 6-7 minute, întoarce cârnaţii de pe o parte pe alta, pentru a se rumeni uniform şi amestecă în ceapă pentru a nu se prinde de tigaie. Toarnă cidrul şi dă-l în clocot, apoi acoperă mâncarea cu un capac şi mai las-o pe foc 10 minute.
Incorporează muştarul, restul de cremă de brânză şi merele. Asezonează, după gust şi serveşte alături de piureul de cartofi.
Piure de cartofi cu carnati
Pofta buna!