Piure de cartofi cu ceapa

Printeaza

Piure de cartofi cu ceapa din: cartofi, unt, lapte, ceapa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Piure de cartofi cu ceapa

  • 4 cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 3 cepe
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Intre timp, ceapa tăiată se pune la călit în ulei. Se presară cu sare.

După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă 2 linguri de apă şi se-lasă pe foc până ce aceasta se evaporă. Se repetă operaţiunea de încă două ori. Se trage de pe foc şi se adaugă piperul.

Se strivesc cartofii, se amestecă cu unt şi lapte clocotit, se potriveşte de sare şi se serveşte cu ceapa călită deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.