Piure de cartofi cu mazare si ciocanele
Printeaza
O reteta de piure de cartofi, ciocanele de pui, mazare, cimbru, margarina, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, foi de dafin si parmezan.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 4-5 ciocănele de pui
- 150 g margarină
- 400 g mazăre fină
- 1 ceapă
- 1 lingură pastă de tomate
- 4-5 linguri ulei
- sare
- cimbru
- pătrunjel
- foi de dafin
- parmezan ras
Mod de preparare:
Speli şi cureţi de pieliţe ciocănelele, le pui într-o tavă cu ulei şi o cană de apă şi le dai la cuptor. Cureţi cartofii, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert în apă cu sare.
Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti cu 50 g margarină. Scurgi de apă cartofii fierţi, îi pasezi şi îi amesteci cu restul de margarină. Peste ceapa calita pui pasta de tomate, mazarea si cimbrul si mai lasi 5-10 minute la fiert, pana se fierbe bine mazarea.
Pofta buna!