Piure de cartofi cu sos pesto

Printeaza

Piure de cartofi cu sos pesto din: cartofi, spanac, lapte, patrunjel, pesto, seminte de pin.

Ingrediente: Piure_de_cartofi_cu_sos_pesto

  • 600g cartofi, tăiaţi în cuburi
  • 100g de spanac
  • 75ml de lapte semidegresat
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • 85g de pesto
  • 2 linguriţe seminţe de pin

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o cratiţă mare şi acoperă-i cu apă rece. Dă apa în clocot, apoi lasă cartofii să fiarbă 15-20 de minute, până devin fragezi.

Intre timp, pune spanacul într-o strecurătoare mare şi toarnă peste acesta apă clocotită, pentru a-l opări. Stoarce-l cât mai bine şi pune-l deoparte. Pune laptele şi pătrunjelul (legătura întreagă) într-o oală şi fierbe-le la foc mic, până când pătrunjelul s-a înmuiat. Lasă-l să se răcească uşor, apoi pune-l într-un storcător sau blender împreună cu spanacul şi pasează-le până când obţii un lichid verde.

Scurge cartpfii, apoi toarnă peste ei sucul de pătrunjel şi spanac. Zdrobeşte cartofii, apoi încorporează două treimi din pesto. Serveşte piureul cu restul de pesto presărat pe el si completat cu seminţele de pin.

Piure de cartofi cu sos pesto

Piure_de_cartofi_cu_sos_pesto

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.