Piure de cartofi dietetic
PrinteazaO reteta de piure de cartofi dietetic din: cartofi, sare, lapte, unt, smantana, galbenus si putin zahar.
- 500 g cartofi
- sare
- 1/2 ceasca lapte
- doua-trei linguri unt
- o lingurita smantana
- un galbenus
- putin zahar
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie in sferturi. Se pun la fiert in putina apa rece, cat sa-i acopere. Nu se fierb decat cu 20-30 de minute inainte de servire.
Cand sunt moi, se scurg si se zdrobesc prin presa sau cu o furculita. Se sareaza, se bat bine cu telul, turnand cate o lingura de lapte fierbinte, timp de 10 minute, pe foc slab.
Este gata cand piureul devine alb si spumos. Se pune untul proaspat. Piureul devine mai
gustos daca adaugam smantana, un galbenus si putin zahar.
Daca servitul mesei intarzie, ca sa nu se usuce, punem deasupra doua linguri de lapte cald, amestecand din nou cand se serveste. In loc de unt, piureul se poate servi cu doua-trei linguri de sos de la friptura.
Piure de cartofi dietetic
Pofta buna!