Piure de dovleac
PrinteazaPiure de dovleac din: dovleac, smantana, oua, nucsoara, unt, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin, frunze de marar, piper alb si nucsoara.
- 500 g dovleac
- 3 linguri smantana
- 2 oua
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- pesmet
sos:
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 100 ml vin alb
- frunze de marar
- sare
- piper alb
- nucsoara
Mod de preparare:
Curatati dovleacul si taiati-l in cubulete si puneti-le la fiert in apa cu putina sare. Fierbeti-le pana cand se inmoaie bine, apoi scurgeti-le de apa si faceti din ele un piure cat mai fin. Adaugati in piure ouale, smantana, nucsoara, sare si piper dupa gust.
Amestecati bine ingredientele si repartizati amestecul in patru castroane termorezistente, unse cu unt si tapetate cu pesmet. Puneti castroanele la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit, apoi scoateti castroanele si lasati-le putin la racit.
Pentru sos, topiti untul si puneti in el faina. Rumeniti-o foarte putin, apoi turnati peste ea vinul, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand se ingroasa suficient, apoi condimentati sosul si lasati-l in repaus 5 minute cu vasul acoperit.
Rasturnati piureul din castroane pe farfurii calde si puneti alaturi cate 2-3 lingurite de sos cald. Ornati cu frunze de marar.
Piure de dovleac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piure de dovleac
- pireu de dovleac
- piure de bostan
Nu-mi palce piureul de dovleac de nici o culoare