Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză
PrinteazaPiure de dovlecei si cartofi cu maioneză
- 1-2 dovlecei potriviţi
- 500 g cartofi
- 2-3 gălbenuşuri
- ulei
- sare
- piper
- 2-3 roşii
- 1 ardei gras roşu şi unul verde
Mod de preparare:
Cureţi de coajă şi seminţe dovleceii, apoi îi tai cubuleţe, torni apă cu un pic de sare cât să-i acopere şi îi fierbi la foc mic.
Ai grijă să nu fiarbă prea mult, apoi îi răstorni într-o strecurătoare, îi laşi să se scurgă bine şi îi pasezi cu o furculiţă. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi pasezi ca să obţii un piure.
Faci o maioneză din gălbenuşuri şi ulei, o amesteci cu cartofii, dovleceii şi piperul apoi aşezi piureul pe un platou. îl decorezi cu felii de roşii şi ardei sau numai cu fâşii de ardei.
Poftă bună!