Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză

Printeaza

Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză

Ingrediente:Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză

  • 1-2 dovlecei potriviţi
  • 500 g cartofi
  • 2-3 gălbenuşuri
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 2-3 roşii
  • 1 ardei gras roşu şi unul verde

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă şi seminţe dovleceii, apoi îi tai cubuleţe, torni apă cu un pic de sare cât să-i acopere şi îi fierbi la foc mic.

Ai grijă să nu fiarbă prea mult, apoi îi răstorni într-o strecurătoare, îi laşi să se scurgă bine şi îi pasezi cu o furculiţă. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi pasezi ca să obţii un piure.

Faci o maioneză din gălbenuşuri şi ulei, o amesteci cu cartofii, dovleceii şi piperul apoi aşezi piureul pe un platou. îl decorezi cu felii de roşii şi ardei sau numai cu fâşii de ardei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.