Piure de linte cu ridichi
PrinteazaPiure de linte cu ridichi din: linte rosie, ridichi de luna, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper.
- 500 g linte rosie
- 8 ridichi de luna
- 4 linguri ulei
- 1 lingura cimbru
- 1 legatura marar
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeti lintea, spalati-o si fierbeti-o in apa cu sare si otet. Strecurati-o si treceti-o prin sita sau prin amsina de tocat cu sita foarte mica. Tineti piureul obtinut la cald. Caliti ceapa tocata marunt in ulei, impreuna cu usturoiul pisat si apoi turnati-le peste piureul de linte.
Amestecati pentru omogenizare si adaugati cimbrul, mararul, sare si piper, daca mai este necesar. Taiati ridichile in feliute si puneti-le deasupra piurerului in strat uniform.
Piure de linte cu ridichi
Pofta buna!