Piure de linte
PrinteazaPiure de linte din: linte rosie, castarveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper.
- 500 g linte rosie
- 4 castraveti acri sau gogonele
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita cimbru
- 1 legatura marar
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi lintea, spălaţi-o şi fierbeţi-o în apă cu sare şi oţet. Strecuraţi-o apoi şi treceti-o prin sită sau prin maşina de tocat cu sită foarte mică.
Tăiaţi castraveţii în cubuleţe cât mai mici. Căliţi-i în ulei 5 minute, împreună cu ceapa tăiată mărunt sau rasă şi apoi turnaţi amestecul peste piureul de linte.
Amestecaţi pentru omogenizare şi adăugaţi usturoiul pisat, cimbrul şi mărarul.
Piure de linte
Pofta buna!