Piure de mazare cu menta
PrinteazaPiure de mazare cu menta din: cartofi, mazare, menta, unt, sare de mare, piper. fara poza
- 2 cartofi, cuburi
- 1 kg de mazare congelata
- 1 mana de frunze proaspete de menta
- 3 cuburi de unt
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Fierbeti cartofii intr-un vas cu apa sarata clocotita pana cand devin aproape moi. Adaugati in vas mazarea si, dupa 2 minute de fierbere, puneti si menta. Dupa inca 1 minut, luati vasul de pe foc si scurgeti toate legumele printr-o strecuratoare.
Lasati-le 1 minut la racit, apoi puneti totul inapoi in vas si pisati cu un zdrobitor pentru cartofi. Puteti folosi si un robot de bucatarie, mixand pana cand compozitia devine omogena. Indiferent ca zdrobiti manual sau cu ajutorul robotului, cand pasta e gata, adaugati untul si asezonati cu grija, dupa gust.
Piure de mazare cu menta
Pofta buna!