Piure de mazare cu usturoi
PrinteazaPiure de mazare cu usturoi din: mazare verde, unt, ceapa, usturoi, marar, menta, sare si piper.
- 1 kg mazare verde
- 2 linguri unt
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura marar
- 1 lingura frunze tocate de menta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi mazărea în apă cu sare. Lăsaţi-o puţin la răcit, apoi scurgeti-o de apă (păstraţi 100ml din apa în care a fiert).
Tocaţi ceapa şi usturoiul mărunt şi puneţi-le în vasul cu mazărea. Adăugaţi untul, menta, sare, piper şi puţin din apa în care a fiert mazărea şi măruntiţi ingredientele cu un blender.
Puneţi piureul obţinut în 4 căni umezite şi ţineţi la frigider până în momentul servirii. Răsturnaţi piureul pe farfuria de servit şi ornaţi fiecare porţie cu mentă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/piure-de-mazare-cu-usturoi html