Piure de morcov cu tarhon
PrinteazaPiure de morcov cu tarhon din: morcovi, unt, tarhon.
Ingrediente:
- 1 kg de morcovi, feliaţi
- 50g de unt
- 1 lingură frunze de tarhon tocate
Mod de preparare:
Fierbe morcovii în apă sărată timp de 20-25 de minute, până când devin moi. Scurge-i într-o strecurătoare mare şi lasă-i să se usuce 1-2 minute.
Pune-i la loc în oală împreună cu untul şi zdrobeşte-i grosier; dacă preferi un piure cu o textură mai pronunţată, sau pasează-i cu un blender vertical, dacă vrei un piure foarte fin.
Asezonează bine şi încorporează tarhonul. Poate fi păstrat la frigider 3 zile. Reîncălzeşte piureul în cuptorul cu microunde 2-3 minute sau într-o oală.
Piure de morcov cu tarhon
Pofta buna!