Piure de morcov si dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de piure cu: dovleac, morcov, cartofi, unt, lapte, sare.
Ingrediente:
- 1 felie de dovleac
- 3-4 morcovi
- 2 cartofi
- 100 g unt
- 1 cană cu lapte
- sare
Mod de preparare:
Unge dovleacul cu puţin unt şi aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor mai bine de o oră.
Separat, spală cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. In alt vas, pune la fiert morcovii întregi.
După ce au fiert legumele, scurge-le bine şi trece-le printr-o sită împreună cu dovleacul copt.
Incorporează restul de unt şi subţiază piureul cu laptele fierbinte. Lasă pe foc să mai dea în câteva clocote, după care serveşte-l ca atare sau alături de o friptură de pasăre.
Pofta buna!