Piure de naut cu cartofi si fasole verde
PrinteazaPiure de naut cu cartofi si fasole verde din: naut, ceapa, cartofi, lapte, unt, fasole verde, sare.
- 250 g năut
- 1 ceapă
- 3 cartofi
- 150-200 ml lapte
- 50 g unt
- 1 mână fasole păstăi congelată
- sare
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte de pregătire în apă rece.
A doua zi se scurge de apa în care a stat şi se pune cu altă apă la fiert. Se lasă 20 de minute.
După acest timp se adaugă ceapa şi cartofii tăiaţi cuburi şi se lasă pe foc până ce şi aceştia sunt fierţi. Se pune la fiert, separat, fasolea păstăi, congelată cum este.
Se scurg cartofii şi năutul de zeamă, care nu se aruncă, se foloseşte la nevoie, se mixează cu lapte cald şi unt, se potriveste gustul de sare şi apoi, la final, se amestecă cu fasole păstăi si se serveste.
Piure de naut cu cartofi si fasole verde
Pofta buna!