Piure de spanac cu cartofi
PrinteazaPiure de spanac cu cartofi
- 1,5 kg cartofi noi
- 500 g spanac
- 6 linguri smântână
- 3 cepe
- 3 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Intre timp, speli bine spanacul, îl pui să se călească în 2 linguri de unt şi când e gata îl toci mărunt. Tai mărunt şi ceapa curăţată şi o căleşti bine în untul rămas.
Când cartofii sunt fierţi, îi pasezi sau îi treci printr-o sită, apoi îi amesteci cu spanacul, ceapa şi smântână încălzită în prealabil.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi omogenizezi piureul. îl poţi servi ca garnitură la orice fel de friptură.
Piure de spanac cu cartofi
Poftă bună!