Piure de spanac cu smantana

Printeaza

Piure de spanac cu smantana din: spanac, faina sau amidon, unt, smantana, sare, piper, usturoi, oua, otet.

Ingrediente:Piure de spanac cu smantana

  • 1 1/2 kg spanac
  • 1 lingură făină sau amidon
  • 80 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 6 ouă
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape şi îl toci mărunt. îl înăbuşi în untul topit, împreună cu usturoiul curăţat şi tăiat felii. Presari făina şi torni câte puţin lapte, amestecând mereu. Când se îngroaşă, sărezi şi condimentezi spanacul, adaugi 1/2 din smântână, amesteci şi laşi să mai dea în câteva clocote.

Prepari pe rând câte 2-3 ouă ochiuri româneşti, în apă clocotită cu oţet. Serveşti spanacul împreună cu ochiurile şi cu smântână rămasă, pentru ca fiecare să-şi adauge în porţie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.