Piure de spanac cu smantana
PrinteazaPiure de spanac cu smantana din: spanac, faina sau amidon, unt, smantana, sare, piper, usturoi, oua, otet.
- 1 1/2 kg spanac
- 1 lingură făină sau amidon
- 80 g unt
- 200 ml lapte
- 200 g smântână
- sare
- piper alb măcinat
- 4-5 căţei de usturoi
- 6 ouă
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape şi îl toci mărunt. îl înăbuşi în untul topit, împreună cu usturoiul curăţat şi tăiat felii. Presari făina şi torni câte puţin lapte, amestecând mereu. Când se îngroaşă, sărezi şi condimentezi spanacul, adaugi 1/2 din smântână, amesteci şi laşi să mai dea în câteva clocote.
Prepari pe rând câte 2-3 ouă ochiuri româneşti, în apă clocotită cu oţet. Serveşti spanacul împreună cu ochiurile şi cu smântână rămasă, pentru ca fiecare să-şi adauge în porţie.
Pofta buna!