Piure de spanac cu usturoi
PrinteazaPiure de spanac cu usturoi din: spanac, faina, ulei, margarina, usturoi, lamaie, zahar, sare, piper.
- 1 kg spanac
- 1 lingură de făină
- ulei
- 2 linguri de margarină
- 4-5 căţei de usturoi
- zeamă de lămâie
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se spală foarte bine, se pune la fiert în apă cu sare, se scurge şi se toacă. Făina se amestecă cu o ceaşcă de apă.
Margarina se topeşte, se adaugă spanacul şi se lasă la călit. Se adaugă făina şi usturoiul pisat şi se amestecă până se leagă.
Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 linguriţă de zahăr.
Acest piure se poate folosi la plăcinta cu spanac.
Pofta buna!