Piure de telina cu aroma de usturoi

Printeaza

Piure de telina cu aroma de usturoi din: telina, ulei de masline, cimbru, usturoi, sare de mare, piper, apa, supa.

Ingrediente:Piure de telina cu aroma de usturoi

  • 1 radacina de telina, decojita
  • ulei de masline
  • 1 mana de frunze proaspete de cimbru
  • 2 catei de usturoi, tocat marunt
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 3-4 linguri de apa sau supa

 

Mod de preparare:

Tocati telina cuburi. Incingeti la foc mare un vas tip caserola si puneti in el 3 linguri de ulei de masline, apoi adaugati telina, cimbrul si usturoiul, asezonand putin dupa aceea. Amestecati, ca sa se acopere totul cu ulei si prajiti 5 minute, doar cat sa se rumeneasca ingredientele.

Apoi reduceti focul, turnati apa sau supa, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic 25 de minute. Asezonati din nou, dupa gust, apoi amestecati bine cu o lingura pentru a zdrobi bucatile mici de telina. Serviti piureul cu aproape orice fel de carne.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.