Piure de urzici cu usturoi
PrinteazaPiure de urzici cu usturoi din: urzici, leurda, usturoi, ceapa, faina, hrean, ulei si sare.
- 1 kg urzici
- 2-3 legături leurdă
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1-2 linguri făină
- 1 lingură hrean ras
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Speli şi cureţi urzicile şi leurda şi le pui împreună la fiert. Căleşti ceapa în ulei. Strecori urzicile şi leurda după ce au fiert, apoi le treci prin maşina de tocat sau blender, împreună cu ceapa călită, usturoiul, după care adaugi hreanul.
Incingi ulei într-o cratiţă, adaugi compoziţia, presari făina şi amesteci încontinuu câteva minute. Adaugi un pahar cu apă de la fiert, potriveşti gustul de sare şi laşi să fiarbă amestecul, până scade la consistenţa unei smântâni mai groase.
Serveşti piureul cu mămăliguţă.
Pofta buna!