Piure de dovleac
PrinteazaO reteta de piure de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, cimbru, sare si piper.
- 400 g dovleac
- 1 ceapă albă mică
- 30 g unt
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 500 ml supă concentrată de legume
- cimbru
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul de coajă şi taie pulpa cuburi mai mari. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o într-o cratiţă cu unt încins. Adaugă bucăţile de dovleac şi prăjeşte-le rapid. Toarnă supa concentrată fierbinte şi lasă totul să fiarbă până când se înmoaie dovleacul.
Pune-le în vasul blenderului şi mixează-le până când obţii o cremă omogenă. Aromatizeaz-o cu frunzuliţe de cimbru şi potriveşte gustul cu sare şi piper negru râşnit proaspăt.
Serveşte piureul ca garnitură pentru carne prăjită sau ca umplutură pentru bărcuţe din foitaj, obţinând astfel un foarte gustos aperitiv.
Piure de dovleac
Pofta buna!