Piure fin de spanac

Printeaza

Piure fin de spanac

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 50 g ulei
  • 2 linguri făină
  • 1/4 litri lapte
  • sare
  • 2-3 căţei de usturoi
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare

Piure fin de spanac: Spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat şi spălat în mai multe ape.

Se fierbe circa 10 minute. Se strecoară şi se pune în blender cu laptele pentru a deveni o pastă fină (dacă este necesar se pune şi puţină zeamă în care a fiert spanacul).

Acest piure se pune într-o cratiţă pe foc, la care se adaugă ulei şi făină bătută bine cu puţină zeamă în care a fost fiert spanacul. Se mai înăbuşă circa 10 minute, după care se adaugă usturoiul pisat bine şi zeamă de lămâie, în funcţie de gustul dorit.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.