Piure fin de spanac
PrinteazaPiure fin de spanac
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 50 g ulei
- 2 linguri făină
- 1/4 litri lapte
- sare
- 2-3 căţei de usturoi
- zeamă de lămâie
Mod de preparare
Piure fin de spanac: Spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat şi spălat în mai multe ape.
Se fierbe circa 10 minute. Se strecoară şi se pune în blender cu laptele pentru a deveni o pastă fină (dacă este necesar se pune şi puţină zeamă în care a fiert spanacul).
Acest piure se pune într-o cratiţă pe foc, la care se adaugă ulei şi făină bătută bine cu puţină zeamă în care a fost fiert spanacul. Se mai înăbuşă circa 10 minute, după care se adaugă usturoiul pisat bine şi zeamă de lămâie, în funcţie de gustul dorit.
Poftă bună!