Piure gratinat garnisit cu chifteluţe
PrinteazaO reteta delicioasa de piure gratinat garnisit cu chiftelute din: cartofi albi, sare, lapte, piper, nucsoara, unt, rosii, ceapa, carne tocata, boia dulce, ulei si cascaval.
- 500 g cartofi albi
- sare
- 150-200 ml lapte
- piper
- nucşoară rasă
- 30 g unt
- 3 roşii
- 1 ceapă
- 400 g carne tocată mixtă
- boia dulce
- 3 linguri ulei
- 50 g caşcaval
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi. Se fierb în apă cu sare cca 15 min. până ce se înmoaie, apoi se scurg. Se toarnă laptele fierbinte şi se pasează cartofii.
Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară; se adaugă unt şi se amestecă bine. Se spală roşiile, se taie cuburi şi se înglobează în piure. Se aşază într-o formă de sufleu unsă şi se nivelează.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se toacă ceapa şi se frământă cu carne tocată, sare, piper şi boia. Cu mâinile umezite, se formează biluţe din această compoziţie şi se prăjesc în ulei cca 6 min. Se aşază pe piure şi se presară caşcaval. Se coace la cuptor cca 20 min. Se ornează.
Piure gratinat garnisit cu chifteluţe
Pofta buna!