Cum se prepara piure de mazare Nici o porţie autentică de „fish and chips” englezeşti nu este completă dacă nu este însoţită de un piure din mazăre. Numele englezesc mushy peas, mazăre terciuită, spune totul. Mazărea uscată, cu boabe mari, zbârcite şi pline de amidon, se înmoaie peste noapte în apă cu bicarbonat de sodiu. […]
Piure de gutui
PrinteazaPiure de gutui din: gutui, ou, zahar pudra.
- 250 g gutui coapte
- curăţate de coajă şi trecute prin sită
- un albuş
- 50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Piureul de gutui, zahărul pudră şi albuşul fie se bat bine cu telul, fie se pun în mixer şi se omogenizează.
Când compoziţia devine tare, se toarnă într-o compotieră şi se păstrează la rece preţ de câteva ore.
Atenţie! Gutuile să fie bine curăţate de partea dură de la mijloc (sâmburii şi căsuţele sâmburilor).
Pofta buna!
poate iti place si:
Cum se prepara piure de mazare
Piure de cartofi si morcovi
Piure de cartofi si morcovi din: cartofi, morcovi, crema de branza, lapte, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g cartofi 3 morcovi 100 g cremă de brânză 200 ml lapte sare piper frunze de pătrunjel verde Mod de preparare: Se curăţă, se spală legumele, cartofii se taie cuburi, morcovii rondele. Morcovii se pun la fiert în […]
Piure de spanac cu smantana
Piure de spanac cu smantana din: spanac, faina sau amidon, unt, smantana, sare, piper, usturoi, oua, otet. Ingrediente: 1 1/2 kg spanac 1 lingură făină sau amidon 80 g unt 200 ml lapte 200 g smântână sare piper alb măcinat 4-5 căţei de usturoi 6 ouă 1 lingură oţet Mod de preparare: Cureţi spanacul, […]
Pofta buna!