Piure cu lapte bătut şi ierburi
PrinteazaPiure cu lapte bătut şi ierburi din: cartofi, unt, lapte, nucsoara si amestec de ierburi.
- 900 g de cartofi, taiati bucati
- 50 g unt
- 100 ml de lapte batut
- 1/2 lingurita de nucsoara rasa
- 2 linguri amestec de ierburi (patrunjel, marar, chives)
Mod de preparare:
Fierbe cartofii intr-o cratita cu apa si putina sare, acoperita cu cacap, timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie. Scurge-i si pune-i la loc in cratita, acopera-i si lasa-i sa se odihneasca 1-2 minute.
Paseaza cartofii pana ce obtii un piure fin. Impinge amestecul pe marginea cratitei, adauga untul si laptele batut si pune cratita pe foc mic, pana se topeste untul. Amesteca treptat compozitia, adauga ierburile si nucsoara si asezoneaza cu piper alb si sare.
Piure cu lapte bătut şi ierburi
Pofta buna!
Delicios piureul asta!
Trebuie sa fac si eu piureul asta