Piure de legume cu ciuperci
PrinteazaPiure de legume cu ciuperci din: cartofi, praz, telina, usturoi, ceapa rosie, frunza de dafin, ciuperci, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde.
- 4 cartofi
- un fir de praz
- o telina mai mica
- 6 catei de usturoi
- o ceapa rosie
- doua frunze de dafin
- 400 g ciuperci
- 6 rosii
- o lingura cu pasta de tomate
- 250 ml ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţele. Se toarnă jumătate din ulei într-o oală cu un litru de apă clocotită, se adaugă legumele tăiate, prazul tocat mărunt şi o frunză de dafin.
Se presară sare şi piper, trei căţei de usturoi întregi şi se fierb 20-30 de minute.
Se scot legumele într-un bol, se pasează cu un blender, adăugând treptat din apa în care au fiert dacă piureul este prea gros.
Cepele şi restul de usturoi se toacă şi se călesc uşor în puţin ulei, adăugând roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare.
Se adaugă sare şi piper după gust, frunza de dafin rămasă, o cană cu apă în care s-a dizolvat pasta de tomate şi se lasă să fiarbă.
Când a căpătat consistenţa unui sos mai gros se opreşte focul. Ciupercile se taie bucăţi, se prăjesc în uleiul rămas, se servesc alături de piureul de legume şi sosul de roşii.
In momentul servirii se presara totul cu busuioc verde proaspat tocat.
Piure de legume cu ciuperci
Pofta buna!