Piure de conopida cu cimbru din: conopida, supa de pui, sare, unt, cimbru, piper. Ingrediente: 1 conopida, rupta in buchetele 1 cană supa de pui 1 linguriță de sare 3 linguri de unt nesarat, taiat bucăți 1 linguriță cimbru proaspat tocat piper negru proaspăt măcinat, dupa gust Mod de preparare: Într-o oală mare, se aduce […]
Piure de legume cu scortisoara
PrinteazaPiure de legume cu scortisoara din: morcovi, cartofi, napi, ceapa, pastarnac, scortisoara, ulei de masline, coaja de portocala, sare, piper, arpagic.
- 2 morcovi mari, tăiaţi în rondele
- 2 cartofi roşii, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi
- 2 napi de mărime medie, tăiaţi în cuburi
- 2 cepe medii, tăiate în cubuleţe
- 2 păstârnaci medii, tăiaţi în rondele
- 2 cartofi dulci de mărime medie, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi
- 1/4 linguriţă de scorţişoară
- 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin
- coaja rasă de la 2 portocale
- sare
- piper negru
- 1 legătură de arpagic
Mod de preparare:
Pune într-o cratiţă de 4 litri morcovii, cartofii, napii, ceapa, păstârnacul, cartofii dulci şi apă cât să acoperi ingredientele.
Adu totul în punctul de fierbere. Apoi fierbe la foc mic până când toate legumele sunt moi, circa 15 minute.
Scurge bine legumele şi omogenizează-le cu blenderul sau manual. Adaugă scorţişoara, uleiul şi coaja rasă de portocală şi condimentează cu sare şi piper. Completează cu arpagicul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Piure de conopida cu cimbru
Reteta zilei: Piure de cartofi cu verdeata
Piure de cartofi cu verdeata din: usturoi, ulei de masline, cartofi, lapte de soia, sare de mare, salata verde, piper, ceapa verde. Ingrediente: 6 catei de usturoi 3 lingurițe de ulei de măsline 2 kg cartofi, cuburi 4 căni de lapte de soia 2 lingurițe de sare de mare 4 căni salata verde tocata 1 […]
Reteta zilei: Piure de linte
Pofta buna!