Vita cu legume si piure de cartofi din: vita, morcovi, ceapa, usturoi, bacon, ulei de masline, pasta de tomate, vin rosu, supa, coniac, rozmarin, dafin, unt, faina, patrunjel, sare, piper, cartofi, lapte, nucsoara. Ingrediente: 800 g carne de vită 500 g morcovi 300 g ceapă 3 căţei de usturoi 100 g bacon 2 linguri cu […]
Piure cu legume sotate
PrinteazaPiure cu legume sotate din: cartofi, unt, lapte, sare, mazare, morcovi, ulei.
Pentru piure:
- 1 kg cartofi
- 25 g unt
- 200 ml lapte
- 1 praf de sare
Pentru legume:
- 300 g mazăre
- 2 morcovi
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare, după ce i-ai spălat bine.
Ii scurgi, îi laşi la răcorit, îi descojeşti, îi pasezi şi-i amesteci cu lapţele cald, untul şi sarea după gust.
La final, trebuie să obţii un piure cremos.
Intre timp, cureţi morcovii şi-i tai bucăţi. îi amesteci cu mazărea congelată sau din conservă şi-i sotezi, în ulei încins.
Potriveşti de sare şi ţii pe foc, amestecând constant, până se înmoaie legumele.
Serveşti piureul alături de legumele sotate.
Piure cu legume sotate
Pofta buna!
poate iti place si:
Vita cu legume si piure de cartofi
Piure din legume radacinoase din: morcovi, cartofi, napi, ceapa, pastarnac, scortisoara, ulei de masline, coaja de portocala, sare, piper, arpagic. Ingrediente: 2 morcovi mari, tăiaţi în rondele cu grosimea de 1/2 cm 2 cartofi roşii, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi cu grosimea de 1 1/2 cm 2 napi de mărime medie, tăiaţi în cuburi cu […]
Piure de legume cu ciuperci din: cartofi, praz, telina, usturoi, ceapa rosie, frunza de dafin, ciuperci, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 4 cartofi un fir de praz o telina mai mica 6 catei de usturoi o ceapa rosie doua frunze de dafin 400 g ciuperci 6 rosii o […]
Pofta buna!