Piure de mango cu budincă de tapioca
PrinteazaO reteta de piure de mango cu budinca de tapioca din: mango, banana, mar, zeama de lamaie, miere, perle de tapioca, lapte, zahar brun si sare de mare.
Tapioca este o sursă de carbohidrați ușor de digerat și nu conține grăsimi sau colesterol. Este, de asemenea, bogată în calorii și furnizează energie. Totuși, tapioca nu conține multe nutrienți esențiali, precum vitaminele sau mineralele, și are un conținut scăzut de fibre.
Tapioca este potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten, deoarece este un ingredient fără gluten. De asemenea, este utilizată în dietele de eliminare sau în dietele pentru probleme gastrointestinale, deoarece este considerată ușor de digerat.
Deși tapioca este în general sigură pentru consum, unele persoane pot avea alergie la tapioca. În plus, tapioca perle pot prezenta un risc de sufocare în cazul în care sunt consumate fără suficientă precauție, în special de copii mici sau persoane cu probleme de înghiț
Ingrediente pentru piure:
- 1 mango
- 1 banană
- 1 măr
- zeamă de lămâie
- miere de albine (după gust)
Ingrediente pentru budinca de tapioca:
- 1/2 ceaşcă perle de tapioca
- 3 ceşti de lapte vegetal
- zahăr brun după gust
- puţină sare de de mare
Mod de preparare:
Se amestecă fructele în robotul de bucătărie până devin cremoase.
Amestecă tapioca, laptele şi sarea la foc mediu, iar când începe să fiarbă trebuie să reduci focul la minim şi să adaugi câte puţin zahăr.
Perlele sunt fierte în momentul în care devin transparente.
Se ornează într-un pahar sau bol de sticlă straturi de piure de mango, bucăţi de mango şi budincă de tapioca.
Piure de mango cu budincă de tapioca
Pofta buna!