Piure de mere din: mere, apa, zahar, lamaie, scortisoara. Ingrediente: 2 kg mere, curatate 100 ml de apă 100 g de zahăr sucul de la 1 1/2 lamai 1 lingura de scortisoara Mod de preparare: Se taie merele în bucăți mici. Se toarnă sucul de lamaie peste ele. Aduceti apa cu zaharul si scortisoara la […]
Piure de mere
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de piure de mere din: zeama de lamaie, zahar vanilat, albus, fulgi de ovaz, miere de albine si suc de mere
- 4 mere
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 albuş
- 4 linguri fulgi de ovăz
- 2 linguriţe miere de albine
- 2 linguri suc de mere
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă, le tai în patru şi îndepărtezi cotorul.
Tai merele felii şi le dai la fiert cu 2 linguri de apă şi zeama de lămâie, după care faci piure.
Pentru spuma de mere baţi albuşul bine. Adaugi treptat în ploaie zahărul vanilat, în ploaie.
Adaugi 2 linguri piure de mere şi amesteci.
Pentru ornare, rumeneşti fulgii de ovăz într-o tigaie de teflon, fără grăsime.
Adaugi mierea de albine şi apoi sucul de mere, amestecând continuu.
Laşi compoziţia să se răcească, împărţi piureul în castronaşe sau pahare.
Deasupra torni spuma de mere. Ornezi cu fulgi de ovăz rumeniţii şi serveşti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!