Piure de morcovi si cartofi
PrinteazaPiure de morcovi si cartofi din: cartofi, morcovi, smantana, nucsoara, scortisoara, pesmet si ulei de masline.
- 800 g cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bucati de 2,5 cm
- 500 g morcovi, taiati precum cartofii
- 6 linguri de smantana pentru gatit
- 1 praf de nucsara rasa
- 1 praf de scortisoara
- 1 mana mare de pesmet
- ulei de masline, pentru stropit
Mod de preparare:
Pune legumele într-o cratiţă mare, acoperă -le cu apă, adu totul la punctul de fierbere, apoi pune un capac şi mai lasă legumele să fiarbă 15 minute, până când devin moi.
Scurge-le bine şi lasă-le în cratiţa acoperită timp de câteva minute. Pasează-le împreună cu nucşoara, smântână, scorţişoara şi asezonează din belşug.
Pune piureul într-un vas pentru gratinat, presară pesmetul şi stropeşte cu ulei. Se poate face cu o zi fnaiate şi ţine la rece.
Dă vasul în cuptorul încins la 220°C/gaz 7 (atunci când scoţi curcanul de la cuptor) timp de 35 de minute, până când suprafaţa devine aurie şi crocantă, iar piureul bolboroseşte.
Piure de morcovi si cartofi
Pofta buna!