Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin din: broccoli, avocado, lamaie, smantana de caju, usturoi verde, sare de himalaya, seminte de pin, seminte de chimen. Ingrediente: 1 broccoli 1 avocado 1 lămâie 100 g smântână de caju câteva fire de usturoi verde sare de Himalaya seminţe de pin seminţe de chimen negru […]
Piure de naut cu ardei iute si chimen
PrinteazaPiure de naut cu ardei iute si chimen din: conservă de năut, seminţe de chimen, ardei iuţi roşii uscaţi, usturoi, suc de lamaie, sare, piper negru, ulei de măsline.
Nautul este bogat în proteine, fibre, carbohidrați complecși și minerale, cum ar fi fierul, magneziul și zincul, și vitamine, cum ar fi vitamina B6 și acidul folic.
Există două tipuri principale de naut: nautul alb și nautul negru. Nautul alb este cel mai comun și are un gust ușor, iar nautul negru are un gust mai puternic și mai amărui.
Nautul are multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă și diabet, datorită conținutului său bogat în fibre și carbohidrați complecși care ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge.
De asemenea, este o sursă excelentă de proteine și minerale, care ajută la menținerea sănătății oaselor și a mușchilor.
Ingrediente:
- 1 x 400 g conservă de năut
- un vârf de cuţit de seminţe de chimen, zdrobite
- 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi şi mărunţiţi
- 1 căţel de usturoi, decojit şi zdrobit până ajunge la consistenţa unei paste
- sucul de la 1 lămâie
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Aşa că, dacă îl faceţi piure şi îl condimentaţi cu puţin chimen, un pic de ardei iute, usturoi, sucul de la o lămâie stoarsă pentru o tentă vibrantă şi sare şi piper după gust, reuşiţi să obţineţi combinaţia perfectă.
Apoi adăugaţi puţin ulei de măsline extravirgin pentru a subţia pasta şi pentru a o aromatiza.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin
Reteta zilei: Piure de napi
Piure de napi din: napi, lapte, unt, sare. Ingrediente: 5 napi 2 cani lapte 2 linguri unt sare Mod de preparare: Curatati napii. Aduceti la fierbere o oala cu 3 l apa cu sare si adaugati napii. Fierbeti timp de 25 de minute. Se topește untul, se încălzește puțin laptele și se adaugă […]
Pofta buna!