Piure de naut

Printeaza

Piure de naut din: naut, ulei, ceapa verde, sare, piper, usturoi si patrunjel.

Piure_de_naut

 

Ingrediente:

  • 300 g boabe de năut
  • 4 linguri ulei
  • 3 cepe verzi
  • sare, piper
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Se curăţă boabele de năut, se clătesc şi se lasă să se înmoaie în apă rece peste noapte.

A doua zi se scurg de apă şi se toarnă apă proaspătă şi sare; se pune vasul la foc moale şi se lasă să fiarbă năutul încet, până ce se înmoaie (cca 1 oră sau mai mult).

Se căleşte în ulei partea albă a cepei. Codiţele verzi se taie rondele. Se toarnă boabele de năut fierte şi scurse (apa în care a fiert năutul se pune deoparte).
Se pasează boabele de năut. Se toarnă apoi apa în care a fiert năutul, fierbinte şi se bate cu telul până ce se obţine un piure.

Se adaugă ceapa prăjită, legumele, sare, piper, usturoi pisat şi pătrunjel.

Se decorează cu ceapă verde.

 

 

Piure de naut

Piure_de_naut

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Piure de mazare

Piure de mazare din: unt, praz, mazare, menta, supa de pui, smantana, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1-2 linguri unt 1 fir praz, feliat 225 gr mazare inghetata 1 crenguta menta 150 ml supa de pui 45 ml smantana 1 praf nucsoara sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Topiti untul intr-o tigaie, adaugati […]

 

 

retete

Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin

Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin din: broccoli, avocado, lamaie, smantana de caju, usturoi verde, sare de himalaya, seminte de pin, seminte de chimen. Ingrediente: 1 broccoli 1 avocado 1 lămâie 100 g smântână de caju câteva fire de usturoi verde sare de Himalaya seminţe de pin seminţe de chimen negru   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.