Piure de mazare din: unt, praz, mazare, menta, supa de pui, smantana, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1-2 linguri unt 1 fir praz, feliat 225 gr mazare inghetata 1 crenguta menta 150 ml supa de pui 45 ml smantana 1 praf nucsoara sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Topiti untul intr-o tigaie, adaugati […]
Piure de naut
PrinteazaPiure de naut din: naut, ulei, ceapa verde, sare, piper, usturoi si patrunjel.
Ingrediente:
- 300 g boabe de năut
- 4 linguri ulei
- 3 cepe verzi
- sare, piper
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se curăţă boabele de năut, se clătesc şi se lasă să se înmoaie în apă rece peste noapte.
A doua zi se scurg de apă şi se toarnă apă proaspătă şi sare; se pune vasul la foc moale şi se lasă să fiarbă năutul încet, până ce se înmoaie (cca 1 oră sau mai mult).
Se căleşte în ulei partea albă a cepei. Codiţele verzi se taie rondele. Se toarnă boabele de năut fierte şi scurse (apa în care a fiert năutul se pune deoparte).
Se pasează boabele de năut. Se toarnă apoi apa în care a fiert năutul, fierbinte şi se bate cu telul până ce se obţine un piure.
Se adaugă ceapa prăjită, legumele, sare, piper, usturoi pisat şi pătrunjel.
Se decorează cu ceapă verde.
Piure de naut
Pofta buna!
poate iti place si:
Piure de mazare
Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin
Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin din: broccoli, avocado, lamaie, smantana de caju, usturoi verde, sare de himalaya, seminte de pin, seminte de chimen. Ingrediente: 1 broccoli 1 avocado 1 lămâie 100 g smântână de caju câteva fire de usturoi verde sare de Himalaya seminţe de pin seminţe de chimen negru […]
Pofta buna!