Piure cu nucsoara si ceapa verde
PrinteazaPiure cu nucsoara si ceapa verde din: cartofi, unt, ceapa verde, varza de bruxelles, lapte, nucsoara.
- 1 kg de cartofi, taiati in cuburi
- 100 g de unt, plus extra pentru servit
- 1 legatura de ceapa verde, feliata
- 400 g varza de Bruxelles, capatanile taiate in jumatati si feliate fin
- 400 ml de lapte
- 1 varf generos de nucsoara
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o oală cu apă sărată, acoper-o cu un capac şi dă apa în clocot. Lasă cartofii să fiarbă până se frăgezesc.
Scurge-i şi lasă-i să se usuce 5 minute. Incinge untul într-o cratiţă mare, adaugă ceapa verde şi căleşte-o 3 minute, amestecând periodic.
Adaugă varza de Bruxelles şi găteşte-o 8 minute, până se înmoaie. Adaugă laptele şi lasă-l să se încălzească 1 minut.
Pune cartofii la loc în oala în care au fiert, zdrobeşte-i, apoi adaugă mixul de lapte şi varză de Bruxelles.
Condimentează piureul cu nucşoară, asezonează-l şi amestecă bine.
Piure cu nucsoara si ceapa verde
Pofta buna!