Piure cu nucsoara si ceapa verde

Printeaza

Piure cu nucsoara si ceapa verde din: cartofi, unt, ceapa verde, varza de bruxelles, lapte, nucsoara.

Ingrediente:Piure_cu_nucsoara_si_ceapa_verde

  • 1 kg de cartofi, taiati in cuburi
  • 100 g de unt, plus extra pentru servit
  • 1 legatura de ceapa verde, feliata
  • 400 g varza de Bruxelles, capatanile taiate in jumatati si feliate fin
  • 400 ml de lapte
  • 1 varf generos de nucsoara

 

 

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o oală cu apă sărată, acoper-o cu un capac şi dă apa în clocot. Lasă cartofii să fiarbă până se frăgezesc.

Scurge-i şi lasă-i să se usuce 5 minute. Incinge untul într-o cratiţă mare, adaugă ceapa verde şi căleşte-o 3 minute, amestecând periodic.

Adaugă varza de Bruxelles şi găteşte-o 8 minute, până se înmoaie. Adaugă laptele şi lasă-l să se încălzească 1 minut.

Pune cartofii la loc în oala în care au fiert, zdrobeşte-i, apoi adaugă mixul de lapte şi varză de Bruxelles.

Condimentează piureul cu nucşoară, asezonează-l şi amestecă bine.

Piure cu nucsoara si ceapa verde

Piure_cu_nucsoara_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.