Piure de spanac cu smântână
PrinteazaO reteta de piure de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, lapte, sare, smantana, zeama de lamaie si piper.
- 1 kg spanac
- 75 g unt
- 50 g faina
- 1/4 l lapte
- sare
- 100 g smantana
- 1 lingurita zeama de lamaie
- putin piper
Mod de preparare:
Cureti spanacul, îl speli în mai multe ape şi îl pui la fiert 8-10 minute în apă clocotită cu sare. Strecori spanacul, îltreci prin apa rece si il lasi la strecurat. Duupa ce s-a scurs bine, treci spanacul prin sita sau prin masina de tocat.
Pui o cratiţă cu puţin unt pe plită, adaugi făina şi laşi până începe să se coloreze puţin făi¬na, adaugi spanacul şi amesteci 5-6 minute, după care pui lapte¬le fierbinte. Adaugi sare, zeama de lămâie şi, eventual, piper, smântână şi laşi să dea în câte¬va clocote. Serveşti spanacul cu ochiuri şi cu frigănele, stropindu-l cu unt proaspăt topit.
Piure de spanac cu smântână
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piure de spanac
- piure de spanac cu smantana