Piure ţărănesc de cartofi
PrinteazaO reteta de piure taranesc de cartofi din: cartofi, sunca de curcan, ceapa rosie, cimbru verde, lapte, unt, piper si ceapa verde. Este o garnitură delicioasa.
- 675 g cartofi parfumati curatati de coaja si taiati
- 4 bucati de sunca de curcan taiate in bucati mai mari
- 1 ceapa mica rosie tocata
- 1 lingurita cimbru verde tocat
- 5 linguri lapte semidegresat
- 25 g unt taiat bucatele
- piper dupa gust
- 2 fire de ceapa verde (doar frunzele) taiate foarte fin
Mod de preparare:
Se pun cartofii intr-o cratita cu apa clocotita si se fierb aproximativ 10 minute sau pana cand se inmoaie. Se scurg si se pun din nou in cratita. Se tin la foc mic pana se usuca, miscand cratita. Se iau de pe foc, se acopera si se tin la cald.
Se prajeste sunca de curcan impreuna cu ceapa intr-o tigaie de dimensiuni medii, la foc mediu-iute, aproximativ 7 minute sau pana cand sunca prinde crusta, iar ceapa devine maronie. Se adauga cimbrul.
In timp ce sunca si ceapa se prajesc, se incalzeste laptele cu untul intr-o craticioara, la foc potrivit, pana cand laptele da in clocot. Se toarna peste cartofi. Se presara piper dupa gust si se zdrobesc cu un tel (nu se foloseste mixerul sau robotul de bucatarie). Cartofii nu trebuie sa fie zdrobiti foarte fin. Se amesteca ceapa verde. Se orneaza cartofii cu bucatile de carne si ceapa si se servesc.
Piure ţărănesc de cartofi
Pofta buna!