Salată de șprot cu cartofi și maioneză – este o rețetă perfectă pentru mesele de sărbători sau pentru o cină rapidă și gustoasă. Acest preparat combină cartofii fragezi cu șprotul afumat, îmbogățit cu o maioneză cremoasă și aromată. Este un fel de mâncare ușor de preparat, ideal pentru cei care doresc să impresioneze cu o […]
Piure de telina cu aroma de usturoi
PrinteazaPiure de telina cu aroma de usturoi din: telina, ulei de masline, cimbru, usturoi, sare de mare, piper, apa, supa.
Ingrediente:
- 1 radacina de telina, decojita
- ulei de masline
- 1 mana de frunze proaspete de cimbru
- 2 catei de usturoi, tocat marunt
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 3-4 linguri de apa sau supa
Mod de preparare:
Piure de telina cu aroma de usturoi: Tocati telina cuburi. Incingeti la foc mare un vas tip caserola si puneti in el 3 linguri de ulei de masline, apoi adaugati telina, cimbrul si usturoiul, asezonand putin dupa aceea.
Amestecati, ca sa se acopere totul cu ulei si prajiti 5 minute, doar cat sa se rumeneasca ingredientele.
Apoi reduceti focul, turnati apa sau supa, puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic 25 de minute.
Asezonati din nou, dupa gust, apoi amestecati bine cu o lingura pentru a zdrobi bucatile mici de telina. Serviti piureul cu aproape orice fel de carne.
Pofta buna!
Ceai de Mentă și Coajă de Portocală
Ceai de Mentă și Coajă de Portocală – o băutură răcoritoare și aromată, perfectă pentru a-ți revigora simțurile și a-ți oferi o senzație de prospețime. Această combinație inedită îmbină efectele calmante ale mentei cu aroma citrică și revitalizantă a cojii de portocală, creând o băutură ideală pentru orice moment al zilei. Beneficii: Menta ajută la […]
Miso: Pasta Esențială pentru Sănătatea Digestivă
Miso: Pasta Esențială pentru Sănătatea Digestivă – Miso este o pastă fermentată din soia, orz sau orez, care joacă un rol crucial în dieta japoneză. Adăugat în supe, sosuri și diverse preparate, miso oferă probiotice ce ajută la îmbunătățirea digestiei și la reducerea riscului de boli. Istoria și Originea Miso-ului Miso își are originile în […]