Piure cu tochitura de porc
PrinteazaPiure cu tochitura de porc din: cartofi, lapte, unt, sare, muschi de porc, carnaciori afumati, ceapa, ardei, pasta de tomate, usturoi, concentrat de legume, ulei, sare, piper, verdeata.
pentru piure:
- 1 kg cartofi
- 200 ml lapte
- 150 g unt
- sare
pentru tochitura:
- 500 g muschi de porc
- 200 g carnaciori afumati
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu
- 2 linguri pasta de tomate
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingurita concentrat de legume
- ulei
- sare
- piper
- verdeata
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe. îi pui la fiert apă cu puţină sare, iar după ce au fiert îi pasezi cu mixerul şi adaugi untul, laptele şi sare, dacă mai este nevoie.
Pregăteşti tochitură aşa: căleşti în uleiul încins ceapa tăiată mărunt, adaugi ardeiul tocat şi le laşi pe foc până se călesc. Separat, prăjeşti muşchiul tocat bucăţele şi cârnăciorii tăiaţi felii, circa 20 de minute.
Amesteci cele două compoziţii şi le laşi să fiarbă. După câteva minute adaugi pasta de roşii diluată în puţină apă şi mai laşi pe foc până scade. Când este gata, presari usturoiul pisat, concentratul de legume, verdeaţa tocată mărunt şi sare după gust.
Serveşti tochitură caldă, cu piureul alături.
Piure cu tochitura de porc
Pofta buna!