Piure de urzici si leurda din: urzici, leurda, usturoi, ceapa, faina, hrean, ulei si sare.
Ingrediente:
1 kg urzici
2-3 legături leurdă
3-4 căţei de usturoi
1 ceapă
1-2 linguri făină
1 lingură hrean ras
ulei
sare
Mod de preparare:
Speli şi cureţi urzicile şi leurda şi le pui împreună la fiert. Căleşti ceapa în ulei.
Strecori urzicile şi leurda după ce au fiert, apoi le treci prin maşina de tocat sau blender, împreună cu ceapa călită, usturoiul, după care adaugi hreanul.
Incingi ulei într-o cratiţă, adaugi compoziţia, presari făina şi amesteci încontinuu câteva minute.
Adaugi un pahar cu apă de la fiert, potriveşti gustul de sare şi laşi să fiarbă amestecul, până scade la consistenţa unei smântâni mai groase.
Supa cu cartofi, urzici si inele de ardei iute din: cartofi, ceapa, unt, ulei de masline, supa de legume, urzici, ardei iute, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 1 lingura unt 3 linguri ulei de masline 1 l supa de legume 100 g urzici sau leurda 1 ardei iute rosu 250 […]
Reteta de post: Pilaf cu urzici din: orez, urzici, ciuperci, ardei, morcovi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez 500 g urzici 150 g ciuperci un ardei doi morcovi o ceapa sare piper Mod de preparare: Se curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.