Piure de urzici cu leurda

Printeaza

Piure de urzici cu leurda – un fel de mâncare sănătos și plin de nutrienți, perfect pentru primăvară când aceste plante medicinale sunt la apogeul lor.

Leurda, cunoscută pentru proprietățile sale detoxifiante și gustul său asemănător cu usturoiul, combinată cu urzicile bogate în fier, oferă un piure delicios și revitalizant.

Ingrediente

Mod de Preparare

Prepararea ingredientelor:

Spală bine urzicile și leurda în mai multe ape reci. Folosește mănuși pentru a evita înțepăturile de la urzici.

Pune urzicile și leurda într-un vas cu apă fierbinte pentru 1-2 minute pentru a le blanșa și a reduce efectul urticant al urzicilor.

Gătirea cartofilor:

Pune cartofii într-o oală, acoperă-i cu apă și adaugă puțină sare. Fierbe-i până devin fragezi, aproximativ 15-20 de minute.

Sotarea leurdei și a urzicilor:

Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și sotează ceapa și usturoiul până devin translucide.

Adaugă urzicile și leurda blanșate și continuă să sotezi timp de câteva minute, până când se înmoaie.

Prepararea piureului:

Scurge cartofii gătiți și pune-i înapoi în oală.

Adaugă amestecul de urzici și leurda, și pasările cu un blender de mână sau un mixer până când obții consistența dorită de piure.

Condimentează cu sare, piper și nucșoară după gust.

Servirea:

Servește piureul cald, garnisit cu un strop de ulei de măsline extra virgin.

Optional, poți adăuga și câteva picături de lămâie pentru un plus de prospețime.

Valori Nutriționale (per porție)

  • Calorii: 180 kcal
  • Proteine: 6 g
  • Grăsimi: 7 g
  • Carbohidrați: 25 g

Este o mâncare primăvăratică excelentă, care aduce beneficii multiple sănătății datorită ingredientelor pline de vitamine și minerale.

Simplu de preparat și aduce un suflu nou meniurilor tradiționale.

Se potrivește de minune alături de un file de păstrăv la grătar sau de orice fel de carne albă. Ca băutură, un pahar de vin alb sec, cum ar fi un Sauvignon Blanc, ar completa frumos gustul verde și vibrant al mâncării.

Timpi de Preparare

  • Pregătire: 20 minute
  • Gătire: 30 minute
  • Total: 50 minute

Încearcă acest piure de urzici cu leurda pentru o masă sănătoasă și plină de savoare, care va fi apreciată de toți cei care caută alternative gustoase și nutritive.

 

Piure de urzici cu leurda – varianta

 

Opăreşti urzicile şi separat leurda. Le tai mărunt şi le amesteci. Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei să se incingă, adaugi 2 linguri de făină să se rumenească puţin şi le stingi cu lapte, amestcând să nu se formeze cocoloaşe.

Când laptele e încorporat adaugi urzicile şi leurda, sare, piper şi 2 căţei de usturoi pisaţi. Piureul e bun ca atare sau garnisit cu şuncă, ochiuri, chiftele.

Pofta buna!

 

 

 

Poate te intereseaza si:

 

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu usturoi din: urzici, leurda, usturoi, ceapa, faina, hrean, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg urzici 2-3 legături leurdă 3-4 căţei de ustu­roi 1 ceapă 1-2 linguri făină 1 lingură hrean ras ulei sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi urzicile şi leurda şi le pui împreună la fiert. Căleşti ceapa în […]

Urzici cu usturoi si leustean

Urzici cu usturoi si leustean din: urzici, ulei, faina, usturoi, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 1/2 kg urzici ulei 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi leuştean sare piper   Mod de preparare: Urzicile se spală, se fierb, se scurg şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul, se adaugă 2 linguri de făină şi se […]

 

Placinta cu urzici si leurda

Placinta cu urzici si leurda din: faina, apa, ulei, sare, piper, leurda, urzi. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa 150 ml ulei sare piper 1 legatura leurda 300 g urzici proaspete   Mod de preparare: Framanti o coca din apa calda, ulei, 2 linguri de otet, sare si faina, pana obtii un aluat tare. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • urzici cu leurda
  • piure de urzici cu leurda
  • mancare de urzici cu leurda

2 comentarii

  1. Mocanu Marilena

    Imi place acest site,datorita retetelor pe care le scrie,gasesti ce doresti sa gatesti si in modul actual cu produse bio.

  2. Imi place, simplu si bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.